Det snabbt växande solelföretaget Save by Solar deltar i Swedish Scaleups Accelerator och erbjuder helhetslösningar för att företag ska kunna producera egen solel. Företaget tar nu in 12 miljoner kronor i tillväxtkapital från det svenska hållbarhets- och impactfokuserade investmentbolaget Blue. Save by Solar ska främst använda kapitalet för att skala upp verksamheten i nya regioner och vidareutveckla sina mjukvarutjänster.

Blue är en svenskbaserad investerare som engagerar sig och investerar i entreprenörsledda företag och innovatörer som med hjälp av uppfinningsrikedom utvecklar hållbara lösningar som bidrar till en positiv påverkan för människor, miljö och vår planet. Investeringen om 12 miljoner kronor i solcellsföretaget Save by Solar är i linje med Blues vision att stödja hållbarhetsfokuserade innovationer som bidrar till en positiv samhällsutveckling.

Anders Jacobsson, medgrundare och VD på Blue:
”Save by Solar har på kort tid framgångsrikt etablerat sig som en ledande aktör inom innovativa energibesparande helhetslösningar inom solenergi för kommersiella byggnader. Deras lösningar
representerar ett lysande exempel på hur förnybara energikällor kan ersätta traditionell energiproduktion på en annars konservativ energiförsörjningsmarknad i Sverige, säger Anders. Han
fortsätter: Save by Solar är en tydlig förebild på hur uppfinningsrikedom och ett innovativt sätt att använda ny teknik kan gynna såväl bolagets kunder som bidra till en mer hållbar utveckling i samhället.”

Tillväxtkapitalet skall användas för Save by Solars vidare expansion för att nå ut mot fler företag som är intresserade av att producera egen solel. Kapitalet ska även användas till att utveckla företagets mjukvarutjänster för övervakning, rapportering och analys av solcellsanläggningar.

Hugo Larsson, grundare, Save by Solar:
”Solcellsmarknaden exploderar i Sverige och vi har hittat vår nisch genom att ta hand om allt med vår helhetslösning med fokus på kommersiella fastigheter. Vår egenutvecklade algoritm som optimerar anläggningar efter räntabilitet på investeringen, övervakningsfunktioner, automatiserad rapportering, portal och app har uppskattats av våra kunder. Vi vill fortsätta utveckla produkter och tjänster mot fastighet- och energimarknaden nu när vi fått fart.”

Save by Solar startades år 2014 av Linus Werner och Hugo Larsson. Företaget har expanderat kraftigt och har idag nästan 30 personer anställda med kontor i Stockholm och Uppsala. I januari öppnas kontor i Lund och det planeras även fler nya lokalkontor inom kort. Företaget arbetar uteslutande med helhetslösningar mot företag och har bland annat ICA Fastigheter, Castellum, Svenska Handelsfastigheter, Woody Bygghandel, Willab Garden och Dekora som kunder. Grundarna och deras entreprenörskap har tidigare uppmärksammats i media och de har blivit utsedda till ”Årets Unga Entreprenör i Sverige 2017”, är med på listan ”Sveriges 103 mest lovande unga företagare” och ”årets uppstickare 2017 under 30 år”.

Linus Werner, grundare och VD, Save by Solar:
”Vi vill vara med och förändra elmarknaden i Sverige för att driva på övergången till det förnybara samhället. Tillsammans med Blue kan vi ta nästa steg, vidareutveckla våra tjänster och leverera våra lösningar över hela Sverige, och i förlängningen även utomlands.”

Blue kommer in i Save by Solars styrelse, och förväntas bidra med bred erfarenhet och ett starkt kontaktnät. Idag består Save by Solar styrelse av Samir Kamal (tidigare EQT, NCCs utvecklingsbolag Bonava, Scandi Standard etc) och Jan-Olof Herlser (tidigare ledamot Dice, StarBreeze, Embassy House etc.) samt grundarna Hugo och Linus.

Om Save by Solar:

Save by Solar vill hjälpa företag att förändra sitt sätt att konsumera energi för att driva på övergången till en förnybar värld. Detta gör företaget genom att skapa enkla, lönsamma och säkra lösningar för kommersiella fastighetsägare och verksamheter. Save by Solar ser en framtid där företag tar kontroll över sin egen elförsörjning genom framförallt solenergi och energilagring. Genom Save by Solars helhetslösningar kan företag minska sitt beroende av de stora elleverantörerna och således sina elkostnader, samtidigt som de gör en god gärning för miljön och inte tappar fokus från sin kärnverksamhet.

Läs mer om Save by Solar på www.saveby.solar eller www.savebysolar.se.

Telefon: +46 (0) 10-33 09 333
E-mail: info@savebysolar.se

Hugo Larsson
Grundare & Marknad, Save by Solar
+46(0)76 – 800 20 81
hugo.larsson@savebysolar.se

Linus Werner
Grundare & VD, Save by Solar
+46(0)73 – 511 89 46
linus.werner@savebysolar.se

Om Blue:
Blue engagerar sig och investerar i företag och entreprenörer som genom innovativa lösningar positivt påverkar människor, miljö och vår planet. Med visionen att bidra till rent vatten, ren luft, hållbar mat, energi, hållbart resursutnyttjande och mänskliga rättigheter, strävar Blue efter att vara en visionär kraft inom investeringar för en hållbar utveckling.

För mer information om Blue kontakta:
Anders Jacobson
Telefon: +46 (0) 70 202 99 09
E-mail: anders.jacobson@blueab.se