Swedish Scaleups: Skräddarsytt stöd för snabbväxande bolag

Swedish Scaleups är anpassat för snabbväxande bolag som är redo att skala upp på allvar och satsa mot en kraftig tillväxt. Programmet är helt branschoberoende och skräddarsys efter företagens behov – med fokus på kapitalanskaffning och internationalisering.

Vad innehåller programmet?

Programmet innehåller en mängd olika metoder och stödinsatser. Tillsammans utformas en tillväxtplan som sedan implementeras under en gemensamt överenskommen tidsperiod. Programmets mål är göra bolagen redo att skala upp sin affär genom att ta in externt kapital, växa hållbart, satsa internationellt och säkra upp kompetensförsörjningen.

Bolag som deltar ges bland annat tillgång till:

 • Rådgivning
  En dedikerad tillväxtcoach/­kontaktperson samt ett handplockat advisory board från storbolag och akademin.
 • Konsultstöd
  Upphandlade konsultinsatser inom juridik, ekonomi, PR, ­management, IT och teknik.
 • Erfaträffar
  Erfarenhetsträffar med andra tillväxtbolag för peer-to-­peer-lärande och kunskapsutbyte.
 • Rekrytering
  Regionala nätverk, regionalt representerade ”service providers” och branschkluster.
 • Executive MBA circle
  Seminarier om bland annat ekonomi, marknadsföring, internationalisering, finansiering och strategisk analys.
 • Boot camp
  Lunch-workshop med fokus på specifika tillväxthinder.

Vilka bolag vänder sig programmet till?

Swedish Scaleups vänder sig till aktiebolag med inslag av innovation i verksamheten. Innovationshöjden kan exempelvis komma från nyskapande produkter och tjänster eller från nytänkande när det gäller affärs- eller betalningsmodell, organisationsstruktur och marknadsföring. Företaget ska ledas av ett starkt och engagerat team med en vilja att växa samt ha potential för en hållbar affärsmodell enligt principen people, planet, profit.

För att kvalificera sig till Swedish Scaleups krävs att ett företag uppfyller en rad kriterier.

 • Innovationshöjd
  Programmet riktar sig till företag med innovativa produkter eller tjänster. Innovationshöjd kan också vara nytänkande affärsmodeller, logistik, betalningsmodell, organisation, marknadsföring mm.
 • Dedikerat team
  Med dedikerat team menas en stark vilja skala upp verksamheten samt en förståelse för att detta innebär både hårt arbete och ifrågasättande av gamla sanningar.
 • Skalbar affärsmodell
  Att en affärsmodell är skalbar ­betyder att den kan hantera 10 000 kunder lika lätt som den tidigare kunde hantera 10 kunder. Internationell potential är ofta en del av detta.
 • Rätt storlek
  Det finns ingen stenhård gräns för hur stort ett företag måste vara för att ta del av programmet, men sju miljoner i omsättning och tio heltidsanställda är en riktlinje.
 • Stor tillväxtpotential
  För att kvalificera sig för programmet krävs en tillväxtpotential på minst 20 procent per år i tre år räknat på omsättning eller antal heltids­anställda.

Vi hjälper er att växa!

Vi finns till för att ge företag den kraft och kompetens de behöver för att ta nästa steg på sin tillväxtresa. Ansök om en plats i Swedish Scaleups så hjälper vi er att förverkliga er potential. Inte riktigt redo än? Swedish Scaleups erbjuder också förberedande insatser. Är ni på en tillväxtresa men ännu inte helt redo för en kraftig tillväxt? Kontakta oss så hjälper vi er att ta nästa steg.

Kontakta oss