Scaleup:
Skräddarsytt stöd för snabbväxande bolag

Scaleup är vårt mer avancerade program, som riktar sig till mogna bolag som är redo att skala upp på allvar och satsa mot en kraftig tillväxt. Programmet är helt branschoberoende och skräddarsys efter företagens behov med fokus på kapitalanskaffning och internationalisering.

Vad innehåller Scaleup?

Programlängden för Scaleup är 12 månader. Under denna period får företagen som deltar får hjälp att utforma och implementera en individuellt anpassad tillväxtplan. Företag som deltar i Scaleup får ta del av stödinsatser till ett värde av totalt 400 000 kr och ges tillgång till bland annat:

 • Rådgivning
  En dedikerad tillväxtcoach/­kontaktperson samt ett handplockat advisory board från storbolag och akademin.
 • Konsultstöd
  Upphandlade konsultinsatser inom juridik, ekonomi, PR, ­management, IT och teknik.
 • Erfaträffar
  Erfarenhetsträffar med andra tillväxtbolag för peer-to-­peer-lärande och kunskapsutbyte.
 • Rekrytering
  Regionala nätverk, regionalt representerade ”service providers” och branschkluster.

Vilka bolag vänder sig Scaleup till?

För att kvalificera sig till Scaleup krävs att ett företag uppfyller en rad kriterier.

 • Innovationshöjd
  Scaleup riktar sig till företag med innovativa produkter eller tjänster. Innovationshöjd kan också vara nytänkande affärsmodeller, logistik, betalningsmodell, organisation, marknadsföring mm.
 • Dedikerat team
  Med dedikerat team menas en stark vilja skala upp verksamheten samt en förståelse för att detta innebär både hårt arbete och ifrågasättande av gamla sanningar.
 • Skalbar affärsmodell
  Att en affärsmodell är skalbar ­betyder att den kan hantera 10 000 kunder lika lätt som den tidigare kunde hantera 10 kunder. Internationell potential är ofta en del av detta.
 • Rätt storlek
  Det finns ingen stenhård gräns för hur stort ett företag måste vara för att ta del av Scaleup, men sju miljoner i omsättning och tio heltidsanställda är en riktlinje.
 • Stor tillväxtpotential
  För att kvalificera sig för Scaleup krävs en tillväxtpotential på minst 20 procent per år i tre år räknat på omsättning eller antal heltids­anställda.
Redo att skala upp?

Vi hjälper er att växa!

Vi finns till för att ge företag den kraft och kompetens de behöver för att ta nästa steg på sin tillväxtresa. Ansök om en plats i Swedish Scaleups så hjälper vi er att förverkliga er potential.

Missa inget från Swedish Scaleups

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter accepterar jag Swedish Scaleups integritetspolicy.